Sidor

måndag 20 september 2010

VIP-kväll på Stoff och Stil samt ett färdigt Lekis-förkläde

Har haft fullt upp hela helgen, så det har inte blivit något bloggande efter VIP-kvällen på Stoff och Stil... Hade verkligen jättetrevligt där och kom hem med en hel del tyger! Lite till mina egna barn, lite som är beställt av en vän och lite hemlisar! Hela helgen har tvättmaskinen snurrat och nu kn jag börja klippa i en del av det. Först ut att färdigställas var Isis lekis-förkläde. Behövde nämligen knappar till det så det har legat halvfärdigt ett tag. Ska försöka fota det på imorgon, men detta får duga sålänge:

Framifrån

Bakifrån

Mönster Förkläden från Svenska Mönster, stl 92

Material Bomullsväv från Åhléns med Pippi Långstrump-tryck på, röda knappar från Stoff och Stil samt rött snedslåband från den lokala sybehörsaffären.

+Bra+ Tycker förklädet blev supersött och precis lagom långt. Och bäst av allt så slet Isis det ur händerna på mig så fort hon fick se det! Enkel modell som var snabb och lätt att sy.

-Dåligt- Det är oerhört svårt att kanta svängarna på axlarna! Jag gjorde som Thea och det blev hyffsat bra. Dock inte lika snyggt som om man syr i något mer flexibelt än bomullsväv... Men i alla fall mycket bättre än att försöka ge sig på att köra runt svängarna, nu blev de i alla fall likadant på alla fyra ställena.

Nästa projekt som ska färdigställas är ett par muddbyxor i velour till Dotte. Hade inte tillräckligt mycket mudd hemma, så de har också fått ligga och vänta på att bli klara. Kommer dock inte visa upp dem förrän hela setet är färdigt. Bodyn ska få tryckknappar och jackan foder först!

5 kommentarer:

cecilia tipsar sa...

men GUD vad jag blir avundsjuk. jag vill också kunna sy sådär!

Kajsa sa...

Det är bara att börja öva! Detta mönstret är inte speciellt svårt alls att sy. Bara svängarna då som sagt ;)

Linda sa...

SÅ söt!! :)

me mommy who sa...

Hello, my name is Anna I am from the Netherlands, I would like to know where you can buy the Pippi Långstrump fabric.
I really like the fabric you have used.

:)

Kajsa sa...

Hello Anna! Nice of you to drop by my blog :) I bought the fabric a long time ago in a local shop... But I found something like it here: http://mhstyger.se/shop/product_info.php?cPath=25&products_id=128

It's grey tough... Hope you'll find what you're looking for!

Kajsa